L’aplicació de La Valldigna es converteix en una aplicació web progressiva

Ja fa temps que estavem preparant esta novetat i ara per fí vos la podem presentar.

A L’aplicació de La Valldigna hem estat treballant des del primer dia perquè siga una ferramenta útil i pràctica per als i les usuaries, i és per això que hem anat introduint millores i novetats constantment durant els vora 6 anys que va a complir aquest projecte.

L’avanç que ha tingut la tecnología en estos anys ens ha permés fusionar l’app per a mòbil i la pàgina web i convertir-les en una progressive web app, aplicació web progressiva o PWA com tal vegada hauràs vist en algún lloc.

I què és això de l’aplicació web progressiva?

Per tal de no liar-te amb tecnicismes i explicacions difícils d’entendre, et direm que és com la fusió d’una app i d’una web: inicialment s’accedeix des del navegador web, però es pot instal·lar com si d’una app es tractara tant al mòbil com a l’ordinador.

I què has de fer per poder utilitzar ara L’aplicació de La Valldigna?

Molt senzill, des de l’ordinador l’experiència és igual que l’anterior, encara que hem canviat un poc l’apariència de la web, intentant millorar la navegabilitat.

Des del teu mòbil o dispossitiu mòbil, no importa quin sistema operatiu utilitzes, has d’accedir a la nostra web https://laplicacio.de/lavalldigna. Voràs que apareix en la pantalla una notificació per tal que afegeixques L’aplicació de La Valldigna a la pantalla d’inici del teu dispossitiu (vore la part inferior de la imatge).

L’apariència del missatge pot variar en funció de la marca i model del mobil o tablet (si no t’apareix cap notificació, clica ací)

Una vegada apretes damunt del missatge, t’apareixerà una pantalla pareguda a la següent:

Apretes en “Añadir” i ja està. Després d’uns instants t’apareixerà en la part superior una notificació que si la consultes et mostrarà un missatge paregut a aquest:

Enhorabona, ja t’has instal·lat la nova web app al teu dispossitiu. Ara t’apareixerà a la teua pantalla la nostra icona i com si d’una app normal es tractara podràs moure la icona on tu prefereixques per tindre-la sempre a mà.

Esta operació només s’ha de fer la primera vegada. A partir d’ara per accedir a L’aplicació de La Valldigna ho faràs sempre des de la icona i ja podràs navegar per L’aplicació de La Valldigna de forma similar a com sempre ho havies fet.

👆 Esta serà la pantalla inicial que voràs ara cada vegada que entres des del teu mòbil

L’apariència de la web app, com pots vore a la imatge anterior és similar a si navegues a través de la web, però ja no apareix la barra superior del navegador.

Una vegada instal·lada la nova web app, ja pots desinstal·lar-te l’anterior app, ja que a partir d’ara ja no rebrà actualitzacions.

Gràcies a totes i tots per seguir utilitzant L’aplicació de La Valldigna i seguir contant amb nosaltres per a informar-vos del que passa als nostres pobles.


I què passa si a mi no m’apareix la notificació per afegir L’aplicació?

És possible que ja hages entrat a la nostra web i de forma accidental o perquè no sabies això què era, l’hages tancat i ara no t’apareix cap notificació. No passa res. Ara t’expliquem què has de fer per poder-te-la instal·lar igualment:

La cosa és tan senzilla com accedir a la nostra web https://laplicacio.de/lavalldigna i apretar els tres puntets verticals que tens dalt a la dreta per accedir a les opcions del navegador (en funció del teu navegador o sistema operatiu, potser que accedeixques de forma diferent a les opcions).

Una vegada ací, busques l’opció que t’indica d’afegir a la pantalla d’inici, apretes i ja està.

Ara pots seguir llegint des d’on t’havies quedat clicant ací.